Wednesday, 30 December 2009

:-> Sandwich Tuna Wasabi


Yang ni pulak untuk mak bapak budak.... kena byk sayur dan letak wasabi sikit! Ni pun gambar guna Hp je...jgn marah kalau kurang jelas ye!

SANDWISH TUNA WASABI
Bahan-bahannya:
  • Roti Sandwich
  • Tuna dalam tin
  • Mayonis
  • Serbuk Lada Hitam
  • Garam dan perasa
  • Salad
  • Timun
  • Tomato
  • Wasabi
Cara Membuatnya:
  1. Hancurkan tuna dengan garfu.
  2. Gaulkan dengan mayonis, lada hitam, garam, perasa.
  3. Sapukan tuna ke atas roti, letakkan sedikit wasabi.
  4. Kemudian susun salad, timun dan tomato dan roti.
  5. Sedia untuk di makan.


Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^

12 comments:

m@ said...

sodapnyaaa....nanti ma nk cube tq for da resepi:)

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Salam E-na!!! Ni mesti pedas kan!! Wasabi cik hubby tak suka sbb kepedasan nyer smpai kat hidung!! Mkn suka mkn dgn sushi. Tapi sandwich byk sayur mmg sedap.. cuma utk bdk sayur kena tolak tepi hehehe...

ima said...

salam E-na...klu sandwich...memang kak ima suka..tapi yg letak wasabi ni tak pernah rasa lagi...

Sue @ Nenie said...

Amboiii cengkelat betul lah...

Anak² kasi telur yaaaa..Mak dan ayah budak dapat Tuna yaaa....?

Kite Mak budak gak....Jadi boleh lah join Sandwich Tuna tu yaaa...

Budak² gi main jauh²...

mamawana said...

Lovely sandwich... my feboret also.... nyum...nyum... pos mai sini cikit...heeee

maiyah said...

suka mkn msa tgh tgk movie hehe

Fa'e said...

e-na, k fae pon x penah makan wasabi ! camne ekk rasa pedasnye tu?

mesti pelikkan dh 7thn dok cni xpenah makan wasabi???

nak beli, takut xtau nak letak kat masakan apa lak?

nak rasa yg dok jual ngan sushi mcm org dok citer tu.... alahai, x penah jejak kaki pon kat kedai2 makan jopun nih!

k fae nih jenis yg was2 skit bab2 makan nih,... fikir pjg ooo, nak jadik darah daging! terutamanya utk anak2!

AZIAN said...

selalu jg makan wasabi tp belum dgn sandwich!

LOVE2COOK said...

Aiks, utk Mom&Dad je ker??? Love pun nak...kekeke ;)

Tie said...

Wow ! nampak menyelerakan !

Kak tie suka sandwich! Tapi tak pernah makan wasabi. Rasa macam mana ek ?

ain said...

tuna sandwic mmg fav we all tp lum pernah lg letak wasabi!!!

E-na Zarina said...

m@: resepi ikut selera mulut sndiri..he he he try la...

Mama Nani/ Mama Hawa : wsalam kak..E-na suka rasanya yg pedas tu..anak2 mkn sandwich telur je

ima : Wsalam kak...kalu suka wasabi bole la try...

Sue@nenie: Kalau bagi yang bersayur ni rugi semua sayur kena buang tu kena buat juga sandwich telur utk anak2... ooo dah kategori mak budak ye he he bole le join tuna sandwich ni kih kih kih

Mamawana: tq...nanti nak g anta ye...

maiyah : E-na makn je bebila ada ha ha

K.fae ;surprise tu kak dah lama dok jeepun pun x pernah rasa wasabi he he E-na kt mesia pun mmg suka wasabi ni...

Azian ; ooo bole try kak...

LOVE : kalau rasa dlm kategori mum n dad bole ambik yang tuna sandwich tu kih kih kih

Tie : tq kak...wasabi rasa pedas sampai ke hidung...

ain : klu suka wasabi bole try la kak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...