Thursday, 10 June 2010

:-> Inilah dia Asari



Ramai yang tertanya-tanya rupa bentuk asari. So E-na upload gambar asari ini untuk semua. Macam Kepah atau Remis kalau di Malaysia kan...Dari segi rasa pula lebih kurang rasa Lala cuma saiz asari ni besar sedikit dari Lala (kalau di utara malaysia di panggil Siput Retak Seribu). Asari berkulit keras seperti remis atau kepah. Lala berkulit agak nipis.

Di Nagoya senang untuk dapatkan kerang-kerangan seperti ini. Asari sesuai di masak bercili, rebus ketuk serai, tumis air, goreng pedas, sambal tumis, kerabu, topping pizza pun boleh dan macam-macam lagi.



Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^


2 comments:

n.a.n.a said...

mmg nama dia cmni ke? comel je nama pun. hihi

Jom Memasak Menggunakan Handphone. Senang dan Mudah

hanaKir@ said...

macam sedap...waaa..sent sini kt tpg cket..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...