Saturday, 17 April 2010

:-> Roti Telur Oregano


Resepi mudah dan ringkas. Anak-anak pun suka dan cepat untuk disediakan.

ROTI TELUR OREGANO

Bahan-bahannya:
  • Roti sandwish dipotong ikut kreativiti masing-masing
  • 2 biji telur
  • sedikit garam
  • sedikit oregano
  • sedikit butter
Cara Membuatnya:
  1. Kacau telur bersama garam dan oregano.
  2. Panaskan sedikit butter di dalam pan.
  3. Celupkan roti ke dalam telur dan goreng sehingga keperang-perangan.
  4. Terbalikkan roti dan angkat bila sudah masak.
  5. Hidangkan semasa masih panas. Selamat mencuba.
Note : Sedap di makan bersama mayonis dan Chilli Sauce.

Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^



12 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

E-Na,

saya selalu sangat buat camni tp w/o oregano & butter. Telur aja pastu tabur gula.. huahua..M betul kan..hehe..


Nak try lah..tq E-Na.. Kengkadang mmg takde idea lar..

Azmiezas said...

nampak mcm best jer..

minggu depan boleh sarapan roti ni pulak..

Zareda Norman said...

sll buat roti telur ni, tapi saya guna minyak zaitun, lagik sedap.. lemak dan kurang kolestrol

ima said...

salam e-na...emmm roti telur oregano...selalu buat roti telur tanpa oregano..lepas ni bolehlah cuba yang ni pulak...

Ummi Hanie said...

salam kenalan ,

adehhh brbunyik2 perut tgk roti tuh ! nnti2 nk try ler..simple je kan...

thanx visit my blog yer..:)

cHeRyNa PiReS said...

kalau tak pakai oregano, pakai herbs lain boleh tak agaknye?

E-na Zarina said...

a.z.r.i.n.a.03.07 :
macam2 cara boleh buat...ada masa e-na guna minyak masak dan tanpa oregano juga...tukar2 selera kan...mmg bole sampai kering idea mikir apa nk masak ari2..huhuuu

E-na Zarina said...

Azmiezas : roti biasa je kak...anak2 suka lah sbb ada telur!

E-na Zarina said...

Zareda : oooo pas ni bole try guna olive oil pula kan...

E-na Zarina said...

Ima : wsalam k.ma...boleh try tukar2 selera pulak..he he

E-na Zarina said...

Ummie Hanie :
ya ummie roti yg simple dan cepat je nak buat...sila2 try ye...Tq jiga sudi singgah Lovely Kitchen! :-)

E-na Zarina said...

cHeRyNa PyReS : boleh aje...nk guna basil ke, parsley ke, mix herbs ke ikut selera...x letak apa2 herbs pun sedap juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...