Wednesday, 7 April 2010

:-> Okonomiyaki


Mari kita breakfast ala-ala Japanese gitu. Okonomiyaki ni menggunakan kobis sebagai bahan utama di samping tepung, telur, daun bawang, daging, perasa seafood, dan okonomiyaki sauce.
Kalau nak rasa yg dijual jangan haraplah sebab biasanya mereka menggunakan 'butak niku'...so E-na gunakan tepung khas untuk buat okonomiyaki ni, macam yang segera lah cuma tambah bahan basah je...

Di atas ni gmbr semasa di dalam pan..E-na gantikn daging dgn chicken sosej dan udang yang di susun diatas bancuhan tepung bersama kobis, daun bawang dan semua perasa yang telah disediakan.

Inilah dia okonomiyaki yang sudah di masak dan disapu dengan sos, (E-na guna takoyaki sos) tabur nori dan hanakatsuo. Rasanya ala2 cucur sayur kot, sedap!

Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^


5 comments:

Am (Flora Heights) said...

salam ena, akak nak cari ikan bakar air asam ni, mana lak hilang dah ni..! sbb ari ni akak pun ada menu sama ena ni tau!

MaDiHaA said...

salam ena.. tq singgah blog akak..
tq gak sudi link.. nnt akak link blog ena plak ye..
akak belum pernah try makanan org jepun ni.. tingin gak nak cuba.. tp rasa mcm payah je nak cari bahan2.. tak sempat nak berlama2 (utk telek barang2) kat supermarket sebenarnya.. nntlah one day nak try gak okonomiyaki atau takoyaki.. mcm best jer tgk..

Erna said...

salam Ena-..akak pun teringin la...nak cuba....belum pernah makan...makanan jepun ni...

maz said...

sdpnye npak..baisa duk mkn tkyki je..beli kat jusco sunway piramid...rasa mcm nk cuba la plak..tpi bhn2nya lum ckup lgi...mana nk cri tu ye..

Megan said...

sdpnye npak..baisa duk mkn tkyki je..beli kat jusco sunway piramid...rasa mcm nk cuba la plak..tpi bhn2nya lum ckup lgi...mana nk cri tu ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...