Sunday, 4 April 2010

:-> Pudding Birthday!


Semalam 03/04/2010 pergi Hanami (tengok bunga Sakura sambil makan-makan) di Heiwa Park. Kebetulan birthday kawan E-na Yusmeeraz binti Yusof. Antara makanan yang sempat E-na masak adalah nasi lemak, sambal tumis sotong, telur rebus, rendang ayam dan mikan mirror pudding. Sempat ajak 5 family je, memang plan pun last minit so tak sempat nak jemput semua family yang ada kat sini...kalau tak, tentu lagi meriah kan...

Masa masak pudding ni terfikir nak tulis utk birthday yus sikit...so terhasillah tulisan yang di buat menggunakan choc chip tu...nasib baik choc tu x cair kena puding panas, lega!

Gambar bawah ni selepas E-na tulis wording dan susun mikan (limau) di atas 1st layer. Lepas tu baru E-na masukkan 2nd layer seperti gambar di atas. Jadinya tulisan tu di dalam pudding macam dalam cermin lah kan...



Inilah gambar selepas di potong dengan sudu...



Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^

18 comments:

kew_chop said...

sedap nampak puding tu. nak resepi bley.. hihi

TREAT AND TRICK said...

Salam Ena, apa khabar? Cantiknya pudding tu dan selamat ulang tahun utk rakanmu.....

E-na Zarina said...

kew_chop : resepi??? nanti e-na try ingat balik bhn2 yg e-na guna sbb buat tu ikut apa yg ada kt dapur masa tu jer...hihi tu yg x taip resepi

Erna said...

E-na sungguh kreatif..pandai dan rajin..sentiasa ada bahan untuk memasak ye E-na...senang nak dapat ye...

Kengkawan said...

i likeyy

izman said...

kali pertama tgk kek jenis ini. nanti balik malaysia dan reunion kelas kita harap ko dapat buat. nak rasa penangan kek jepun, penampar jepun tak mau le...

zarin said...

kreatif lah e-na ni..best jadi kawan yg celebrate birthday tu :-)
nanti birthday i, buat jugak ye heheh

ijan said...

Salam Ena...apa kabar? lama tak datang sini...
Cantik puding tue..sekali sekala ganti puding untuk birthday pun best juga.

E-na Zarina said...

Treat and Trick : Wsalam..e-na sihat2 aje,alhamdulillah. tq hihi...

E-na Zarina said...

Erna : Tq kak..suke tgk semua benda yg cantik2 ni...stok bhn2 masak mmg penuh kat rak dapur tu, cuma kekadang bila baby nak berkepit tu x sempat lah nak posing food and snap gambar...kat sini ada kedai halal dan online halal shop pun byk...tapi x semua yg ada ke mesia ada kt sini lah kan..kena pandai2lah pulak gantikan dgn bhn lain yg sesuai...

E-na Zarina said...

kengkawan :
Tq dropping by here...do come again :-)

E-na Zarina said...

Izman :
tu bknnya kek...puding, jelly jer...insyaallah ada rezki boleh aje...tapi E-na bawa puding utk dessert lps lunch kt klang boley????he he

E-na Zarina said...

Zarin : tq zarin...saje nak kan kelainan sekali sekala...boleh no problem but u hv to come over here 2 celebrate ur birthday dear!

E-na Zarina said...

Ijan : Wsal ijan..alhamdulillah sihat walafiat...ye lah kan tukar ke pudding pulak!

izman said...

ko bagi resepi puding tu kat email aku yer, wife aku nak cuba buat. nak tunggu ko balik baru nak rasa, rasanya anak aku nanti dah sekolah menengah. kuang.kuang.kuang...

ima said...

salam e-na...lama tak jenguk sini...ermmm sedap nampak puding tu,cantik pun ada gak...kreatif

Azrul Hisham said...

terliur lak tengok puding tu :p

MamaFaMi said...

Creativenya E-na ni.... Fullamak, puding limau...sedapnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...