Friday, 18 November 2011

Tempahan Khas Red Velvet Cake @ Kek Baldu Merah



Buat lagi Kek Baldu Merah untuk kali yang ke 3. 1st time buat Red Velvet Cake masa birthday Shasya dan 2nd time untuk di bawa masa jamuan Hari Raya Haji baru-baru ini. Yang ketiga ini di tempah khas oleh Mr. Hubby, peminat cheese cake dan segala jenis makanan yang berkaitan dengan cheese....;)  Yang ni kena bayar upah mahal ye papa...:)

Walaupun dah 2 kali buat kek Red Velvet tapi E-na belum menikmati rasa sebenar kek yang menjadi sebutan dan kegemaran ramai. Hanya cuit sikit-sikit masa buat untuk birthday Shasya dan untuk Jamuan Raya Haji baru-baru ini. Hari ni makan puas-puas...Kakak Damia belum makan lagi kek dah tinggal kurang dari separuh..;p. 

 
Ni close up sikit gambar RVC yang telah dipotong....ok buka mulut luas2....nyum...nyum...yummy!!


Yang dalam gambar ni je kekal takkan habis...he he...boleh buat kenangan...Bagi peminat cheese boleh cuba buat dan rasai kelainan rasa Red Velvet Cake....

Resepi Red Velvet Cake boleh tengok di sini(klik)

p/s : thanks utk semua kwn2 yang tinggalkan message dalam entry KEK KAREMEL ALUNAN KASIH...tak sempat nak buat backlink...Insyaallah dalam next entry ye....

28 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uwaaaa meraung tgk
cantek nyer
kak e-na if ayu tempah boley pos x ke sini???? dasar pemalas nak bikin sebab ayu bab deco mmg fail ngee

cik cek said...

E-na...
Kak cek dah nganga lama ni...tak masuk2 pun red velvet kek dalam mulut...he he...ni fav kek akak jugak...lama dah tak buat...tetiba teringin la pulak...:)

Ida,Japan said...

ida org first!!! wahhh...nk gosok mata sikit...mmg2 sangat cun dan pic looked so romantic la e-na...suka tgk, cantik sgt dh deco tu...dh bole amik tempahan dh ni.he..he

ilahjy said...

adoiii adoiiii tak tahan tengok laa e-na mmg cantek kelassss gitu....dah lama kak tak ulang buat kek ni sbb kala merah tu tak tahan dek..merah sgt...huhuuu

Ladysirna said...

cantik sgt deco kek ni..nak tanya yg merah atas kek tu apa?

Tina Othman said...

cantiknya, huhu rasa nak buat tapi tak reti nak deco secantik tu

Kamalia said...

kak ena...cntiknye..sukaaaa sgt.cmnela akk buat deco sebegitu cntik tuh..sy kot buat mesti huduh..sobs!

rostina76 said...

cantiknyeee RVC e-na ni...mesti c.abg cayanggggg sgt sbb sedap kek dia tempah tu ek.

Acik Erna said...

E-na..kalau dekat..acik pun nak tempah jugak..belum pernah makan red velvet ni

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum E-Na...
amboiii lawa dan kemasnya kek ni.. creative and begitu cermat la.. suka tengok design yg ni.. nampak mewah.. :)

Soo Hae Daa said...

cantiknya kak ena...nangis tgk nih...hukhukhuk..

nk order gak leh?hehehehe =p

AZLITA AZIZ said...

Ya Allah cantiknya... terpegun akak melihatnya..

09SD195 said...

kak ena.. cantik sangat kak.. suka tgk kak.. geram rasa nak capai... seronok hubby dapat kek yang cantik ni

Juwita Jamaludin said...

alamak komen atas ni komen ita tau kak.. ita terguna id suami plak..huhuhuuu

inahar ali said...

salam rindu enaaa..lamanye akak x visit dapur kengkawan..huhuu!! OMG!! Cunnyer enaaa kek red velvet ena nih..mmg cantek banget!! x tahan tgk..lariiiiiiiiiiikkk!! hehe..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam E-Na..
akak belum trkena lg 'badi' RVC ni... taktau lah kot2 xlama lg trkena jugak... hehe... skrg ni baru terkena 'badi' kek karamel... pdhal 2 thn lps dh simpan resepi... ni baru kemaruk bila dah buat sekai... asyik nk buat jerrr.. hahaha...
trpegun tgk kek yg E-Na buat ni... cun! deko pun kemasss jer...

sabar kagawa japan said...

kak enaaaaaaaaaaaa comeynyeeeeeeeeeee kek akak terliur sgttttttttttttttttttttt

Asmara said...

awww..some!! hehe.. hnya tgn berseni je mampu buat sebegini. uhuhu.. jeles aii. nmpk mewah sangat rupa kek ni! jual rm100++ pun org sangup beli. hihi..

Anonymous said...

aii!! ... kan upah spesel dah bg sblm tuh 。_。

Choco Ani said...

E_na nak nak nak aduhai.. terliur dh lah sedap deco tu aduhai.. handal seh E-na

Anna Qawina said...

menggigil akak tengok kek Ena yang cantik ni..hehe..nampak menyelerakan & deco yang amat le cantik..tak de dlm angan2 akak nak dapat kek yg cantik camni..huhu

Pst : kek cotton cheese tu kan, takde bau telur pun Ena, lembut giler masuk mulut, mayb sbb ada lemon kan, tp akak letak esen je, kalo boh emon sure lg sedap kan..hubby akka yg tak gemar kek pun leh makan dgn senang hati..hehe

nOOrsha said...

aduhai..menanges tgk red velvet k ena ni..cantekkk sangat2..:) x mampu sy nak deco kek secantik ni...suke tgk :)

Efa said...

k.ena..rasanya nak kena try buat lg sekali la..haish..nape orang kata sedap..hari tu buat mcm ada yg tak kena je..kena cuba lg..akak buat cantik sangat!!! =)

Naz / Nadz COSK said...

E-na.. cantiknya kejadian kek. kek nya cantik.. Deco pun cantik.. Boleh bukak kedai kek dah ni...

IXORAROXI said...

cantiknya!

Mamasya said...

Aslmkum Ena

Cantiknya kek RVC Ena ni...rasanya sudah pasti nyummy....

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Tiffany Vasquez said...

aii!! ... kan upah spesel dah bg sblm tuh 。_。

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...