Monday, 21 November 2011

Semai Kangkung


E-na semai pokok kangkung dalam pasu lain. Ambil batang dari pokok kangkung dalam entry sebelum ini (klik). Cuaca semakin sejuk...Kangkung pula  makin lambat membesar. Agaknya tak tahan dengan cuaca sejuk...Winter nanti tak tahulah boleh survive atau tidak.


Di bawah ini pokok kangkung setelah 2 kali tuaian. Bukan banyak pun....sekali petik adalah 4 atau 5 batang...cukup untuk buat nasi goreng. Sekadar lepas rindu pada kangkung....Alhamdulillah.


11 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

isyyy subur betul la tanaman akak ni.....sedapnyer buat kangkung grng belacan

アヌムちゃん said...

wahh mmg subur betul..bestnya menanam..huhuu

nOOrsha said...

salam k ena..rajinnye menyemai sayur mayur..kite ni salu men beli je..adehhhhh...kantoi x suke berkebun..hehe :P

time kasih ye kak atas ucapan takziah n simpati pade kematian lollipop tu...time kasih byk2... moga kesudahan yg baik utk dirinya n kita semua..insyaallah..amin...:)

Asmara said...

akak kat sini dah turun yuki seharian ni. tp tak memutih pun lagi. awal sungguh tahun ni. biasa pertengahan dec baru turun. huhu..samuii!!

Amie said...

berbudi kepada tanah,dapat tuai hasilnya ye E-na... kangkung memang mudah ditanam dan cepat tumbuh, tapi kalau tak diusahakan memang tak ada hasil ye E-na...

Cheq Sue said...

kangkung? i like sesangat. memang sedap digoreng dengan belacan. cheq sue pun selalu beli aje, seikat 40 sen dapat la 2 kali masak :)

Choco Ani said...

Wah wah kebun E-na subur.. bagus la kan asal kan rajin dpt lah hasil nya..

Ayu said...

Assalam ena, waduh cantik2 kangkung ena tanam ni ya..kat rumah akak ni pokok pandan pun tak hidup..kalau akak yang tanam..heheh agaknya tangan panas..hehe

Mamasya said...

Aslmkum Ena. rajin Ena bercucuk tanam wpun hanya dlm pasu. hijau elok pula tu kang kung Ena tanam.

Juwita Jamaludin said...

clap2 kat akak rajin sangat tanam tanam ni.. suka tgk hasilnya.. ita sejak pindah rumah dah tak de tanaman dah..

Acik Erna said...

E-na..cantik je hidupnya kangkung ena tu..
lepas ni boleh buat kangkung goreng belacan pulak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...