Saturday, 1 October 2011

Susu Pekat Manis di Japan


Klik button 'Share' di sebelah kanan untuk berkongsi info ini di Facebook bersama rakan-rakan anda. Sharing is Caring...TQVM.



Kawaiiii kan mooo pakai bunga...Ini lah susu pekat manis yang ada di jepun. Biasanya nihonjin makan ichigo / strawberry dengan susu bukan celup chocolate macam Siti Nurhaliza suka tu ye...Jadinya disini susu pekat manis di jual di dalam tiub (macam tiub ubat gigi lebih kurang) supaya senang masa nak makan ichigo, cuma picit sahaja. Tapi ada juga yang di tinkan sebegini.

Selain susu pekat manis, susu cair pun ada  di jual di dalam tin seperti gambar. Kat mana? Carilah di Jusco , AEON atau di Amica. Bagi Warga Nagoya harga susu pekat manis di Amica murah sedikit berbanding dengan JUSCO. 

Untuk Adik Fatin yang bertanya tentang susu ini  dalam entry Kek Chocolate Cheese Comel semalam harap berpuas hati dengan penerangan di atas. Sekian info kali ini....Happy Shopping dari Lovely Kitchen!

Lagi info barang di jepun klik di bawah:

Klik 'LIKE' jika anda suka dengan entry ini...anda pembakar semangat LK. TQVM!!

13 comments:

Mas said...

first time mas tengok susu pekat manis jepun..
ada yg dlm tiub mcm ubat gigi yerk ena...rasa pelik lak kan..he3

IXORAROXI said...

Salam Ena,Alhamdulillah senang juga nak cari bahan masakan di sanakan.Yang penting rajin ke dapur

Mamasya said...

Aslmkum Ena

Ada susu pekat manis senang sikit nak baking dll. kat sini pun nasib baik ada tp yg import dr negara lain.
re; Ena kebetulan rumah akak duduk ni tuan rumah sediakan sekali periuk belanga yg besar2...tu yg mudah masak bagai.tp nasib baik ada yg tlg..kalau tidak akakpun pengsan nak buat semua..hi..hi.

nuwairani ismail said...

kat sana bawang putih dalam tiub ubat gigi pon ada jual kan? hihih

Wani said...

assalamualaikum.. first time tengok susu pekat manis tin macam ni ...cute sangat nampak moooo tu hihi

Juwita Jamaludin said...

tula ita jarang gak beli susu pekat sebab maha sikit kan.. kena cari kedai yang betul2 murah baru beli.. kekekeke

Kamalia said...

Mkn ichigo cicah dgn susu ni mmg sedap tp kalu mkn byk2 bole kencing manis kot.. haha..yela ichigo da manis sgtkn pastu cicah dgn susu ni pulok..susu ni mmg mahal kdg2 nk beli tu pn brkira.hehe..;)

Deliah's Deli said...

yg dlm tiub tu praktikal..dulu ada jual susu pekat dlm tetra pak 3segi,bleh gigit dan mkn terus :)

ijan said...

heheheh... cow pakai bunye... sungguh unik. ahaks :D

Soo Hae Daa said...

comelnya lembu pakai bunga gtu...hehehehee

fatin said...

oo guna ichigo punye susu ni ke.. rase die cm lain sikit kn dr susu pekat manis msia.. tp klau kak ena buat kek cheese tu pkai susu ni sy pn nk try la hehe thanks!!

~ KriZZaLiD ~ said...

Salam. Saya rindu sangat nak makan strawberry cicah susu ni. Kat mana boleh dapat kat malaysia ye? 😭😭😭

E-na Zarina said...

Tak jumpa lg strawberry cicah susu kt msia...errrmm bole bawa susu sdri jer bila gi strawberry farm..;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...