Wednesday, 5 October 2011

Lovely Kitchen Berhenti Operasi...errrrrmmm





E-na ucapkan terima kasih pada semua pengunjung Lovely Kitchen yang sudi singgah. Pada kawan-kawan yang sempat tinggalkan komen million thanks dan E-na sangat-sangat  hargai. Maaf sebab tak sempat untuk buat kunjungan balas meninggalkan jejak di blog kawan-kawan.

Sejak dari E-na berblog selepas rehat panjang Jun 2011...Macam-macam cara E-na buat untuk membahagikan masa antara tanggungjawab di rumah sebagai isteri, ibu dan juga pada Lovely Kitchen. Tapi ternyata E-na tak mampu untuk melaksanakan semuanya dalam satu masa dengan sempurna. Kehidupan di rantauan memerlukan banyak masa di habiskan di dapur dan pembelajaran anak-anak di rumah. Kami memang tak hantar Shasya dan Hafiy ke yochien jadi E-na sendiri yang mengajar mereka di rumah.

Biasanya E-na buat kelas pagi 2 jam dan petang sejam atau 2 jam bergantung pada keperluan masa. Pada sebelah malamnya E-na akan cari material atau siapkan bahan bantu mengajar. Maklumkan untuk mengajar anak-anak tadika memerlukan BBM yang menarik supaya anak-anak enjoy dan tak sabar-sabar nak belajar lagi. Kalau masuk rumah E-na memang dah macam tadika.. Sejak dari penghujung puasa sampai sekarang 3Q Homeschool masih bercuti ...hihiii cikgunya yang bz sokmo ...shasya dan hafiy hari-hari dok tanya bila nak skul...

Ada juga terfikir untuk berhenti berblog...tapi sayang pula kat Lovely Kitchen ni walaupun bukan blog masakan popular. Sayang juga pada kawan-kawan  alam maya yang sentiasa berkunjung ke sini...semuanya sayaaaaang! Ni yang susah kan...

Bila buat n3 dan ada kawan-kawan yang komen E-na rasa terharu sangat. Walaupun E-na tak sempat untuk tinggal komen di blog kawan tapi ada yang masih setia singgah Lovely Kitchen dan tinggal komen. Tu yang buat touching sangat...Jadi sebagai menghargai dan tanda terima kasih,  E-na akan 'link' kan blog pengomen pada setiap entry yang E-na buat. Di bawah ini kawan-kawan yang tinggal jejak dalam n3 bulan Oktober Lovely Kitchen...TQVM...muaahhahhhhss!!
Bagi yang ada akaun Facebook, jika suka LOVELY KITCHEN boleh klik 'Like' pada banner LOVELY KITCHEN page sebelah kanan ini. E-na wujudkan page ini untuk memudahkan mencari resepi dan bertanya/ berkongsi apa sahaja di Facebook. Kadang-kadang bermasalah untuk mencari resepi di blog, walaupun ada Label tapi tak semua n3 akan keluar bila klik pada satu-satu label. 

Di FACEBOOK  LOVELY KITCHEN PAGE anda cuma perlu pilih pada ruangan 'Photo' dan klik link di bawah gambar untuk tengok resepi. Tapi banyak lagi gambar yang belum E-na upload di FB. Jadi jika mencari sesuatu resepi tapi tak jumpa nak selongkar boleh tinggal message di wall LK Page FB, kemudian E-na akan cari semula dan bagi link resepi di blog Lovely Kitchen. Senang kan...

Panjangnya n3 kali ini. Lovely Kitchen beroperasi seperti biasa cuma operasi meninggalkan komen di blog kawan-kawan sahaja yang tidak sempat di buat. E-na harap kawan-kawan tidak berkecil hati. E-na singgah di blog kawan-kawan yang tinggal jejak di LK cuma tidak sempat untuk lepak santai tinggalkan komen sahaja (Kalau sempat E-na akan tinggal jejak juga). Harap back link yang E-na buat ini dapat diterima sebagai tanda terima kasih dan penghargaan di atas 'sweet comments' yang di tingglkan di Lovely Kitchen. Saaaaayanggg Semua...Muaaahhhss!!!




29 comments:

Teruna nagoya said...

dpt hadiah tak kaalu like luvly kitchen FB?

Asmara said...

iyalah kak. cayang akk jugak. hehe.. saya pun pg je dapat ngadap pc tu pun on off sebb ada dak kecik kt rumh, petang kene buat shukudai esp. BM n BI utk Batrisya. xpe la kak berblog untuk suka2 tak wajib pun kan. ngee.. Budak2 seronok la gi rmh akk dulu mmg macam tadika!
*teruna Nagoya atas tu bila nak balik? hehe..

Mas said...

jngn berhenti terus yerk ena....
rindu tau nnti...
yerk la..kita berblong ni dimasa terluang,
keluarga lebih pentingkan...
maceh kerana selalu berkongsi resepi2 yang best2..
gambar2 kat sini pun cantik sangat..
suka mas tengok...
moga ena sekeluarga berbahagia selalu....
sayangggg ena...

Juwita Jamaludin said...

Kak ena sama dgn ita .. Kadang busy sampai x sempat tapi bila berblog ita happy hilang tension jadi suami ita amat faham mlm2 la masa berblog siang2 sambil tgk anak2 melukis bw jap guna iphone hihihi

tun_telani said...

bagusnya akak ajar anak sendiri kat umah.. baru nk kenal2 nk berehat ye.. xpe la, iA ada masa utk kenal2 lagi pasni.

Amie said...

laaaaa.....tercengang seketika dengar keputusan itu... tapi taklah tinggalkan terus ye...

ejaMaria said...

bestnya bole jadi cikgu dirumah...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

owh lap ayaq mata terharu ader jugak nama cheq di situ.....
rindu nak peluk cium la nnt...paham k.e-na ....ayu rasa ayu pow nak rest sket dr blog sbb mcm sarat mata nak sakit balik.....uwaaaaa

sabar kagawa japan said...

alaa cyang kak ena...yela kan kite sejak balik malaya lom sempat lg nk update...nk masuk gamba pon xsempat....tgu jela masa yg sesuai..papepon harap2 lovely kitchen masih lg aktif even bkn ari....musti rindu rinduan nnti nk dgr cite kak ena kan....

Kamalia said...

Sayang akk jugak..;)) aritu ade tgok gambar open house kat umah akk,mmg mcm tadika betul..mmg betul tu, bila kita buat homeschooling mmg nak berblog ni agk susah sikit.tu ape yg sy rasala.skrg ni pun baru nk bljr buat BBM tuk bebudak ni.hehe..papepun selamat brcuti kak,kalau ade ms bole update blogkn..yg penting anak2 mesti didahulukn n diutamakn..

Teruna nagoya said...

Asmara: kita kenal ker??hhihihi

Mamasya said...

Aslmkum Ena

Alahai baru nak kenal mesra di Ena...dah nak cuti berblog...tp apa2pun famili lagi pentingkan..berblog sampingan tp ada masa Ena updatelah blog.

Ctnaemah said...

takpe cayang...slow2 update untuk melepas rindu..akak pun jarang dh berblogging sejak 2 menjak ni..kemalasan dan kebizian melanda..hehehe

zarin said...

jgn berenti terus sudahla ena ye! apa2 pun all the best buat ena n family ya!

MULAN said...

betol.. jgn berenti terus.. ada masa nanti update & BW ya..

kzai said...

salam ena..akak baru nk balas jejak dr ena..ena dh mengundur diri plk..hrp ena x mengundur diri terus dr berblog ye...hrp ena sll ceria disamping family..

akuzle said...

owh! terharuuu... even pencen japs jd guru secara rasmi, jd juga yg x rasmi kt umah. blk sini bole bukak taski jeks, e-na. tqvm 4 the backlink.

Anna Qawina said...

aslmkm..maaf baru tgk n3 ni..
harap Ena sukses kat sana yer..pelan2 takpela..jgn stop terus, ada masa update, takde masa biar jela kan..apa nak buat..
faham juga kedaan Ena sana..kita ni anak 5 kecik2 ni dapat rasa juga kesibukan Ena tu..

Matthesg said...

salam ena..akak baru nk balas jejak dr ena..ena dh mengundur diri plk..hrp ena x mengundur diri terus dr berblog ye...hrp ena sll ceria disamping family..

Anonymous said...

I fеel that is аmong the most vital informаtion for me.

Αnԁ i аm glаd гeаԁing your article.
But ѕhould statement on fеw noгmal iѕѕues, Thе wеbsіte style iѕ wonderful, the articles is
really gгeаt : D. Excellent ρrocess, chееrs

my wеb ѕite :: loans for bad credit
Visit my page : loans for bad credit

Anonymous said...

certainly like your web-sіte hоwevеr you need
to сheck the spelling оn sevегal of your pοsts.
Ѕeveral of them aгe rifе ωith ѕpelling prοblems and I find іt νеry bothersomе tο inform the truth howeѵer I ωіll certaіnly come again agаin.


Fеel free to suгf to my websitе: Eternity rings

Anonymous said...

certainly liκe your web-site howеver you need to chеck the spеlling on several οf your pоsts.
Several of them are rife ωith spelling prоblems and I find it very botherѕome to inform the tгuth however I ωill ceгtainly come agаin again.


Here is my blog post Eternity rings
Also see my page > Eternity rings

Anonymous said...

Ιf you desiгe to inсrease yοur familiarity only keеp viѕitіng thіs web site and be upԁated with the latеst neωs posteԁ herе.


Look аt my blog ... diet plans
Also see my site: diet plans

Anonymous said...

Hi theгe, You hаvе done аn exсellent
job. I wіll ԁefinitely digg it аnd perѕonallу гeсommend to my friends.
I'm confident they'll be benefіted frοm this web sitе.


Here is my ѕіte quick payday loans

Anonymous said...

I seldom leave remаrkѕ, but I reаd a fеω of the commеnts on thiѕ pаge "Lovely Kitchen Berhenti Operasi...errrrrmmm".
I aсtually do havе а couple
of questions foг you if yоu do not mind.
Сοuld it be οnly me or does it appeаr
lіke some of these remаrkѕ aрpear
like they аre coming frоm brain deaԁ ρеoρle?
:-Ρ Аnd, if you are ωгiting at other siteѕ, I'd like to keep up with anything new you have to post. Would you post a list of the complete urls of all your public pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

my weblog same day payday loans

Anonymous said...

I enjoy loоking through a post thаt can
mаke mеn anԁ women think. Also, thаnk you
for allowing mе tο comment!

my wеbpаgе :: weight loss

Anonymous said...

Thanks , I have јust been loοking for infοrmаtion approximately this
tоpic for a long time аnԁ yours is thе beѕt
I haνe found out so fаr. However, what
сoncernіng the bοttom line? Are you certain about thе sourсe?


Also visit my homеpage; personal loans

Anonymous said...

It's remarkable to visit this website and reading the views of all mates regarding this piece of writing, while I am also eager of getting knowledge.

My web site ... payday loans

Anonymous said...

bookmarkeԁ!!, I reallу like уour webѕite!


Feel free to ѕurf tο my web ѕіtе; short term loans

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...