Monday, 3 October 2011

Strawberry Roll Cake



Update lelaju. Minggu yang agak sibuk. Lepas ni nak kemas umah bagai dan masak sikit untuk tetamu dari Malaysia petang nanti.

Semalam kami family Nagoya buat sedikit jamuan makan di taman meraikan kejayaan kawan yang telah tamat study dan akan pulang for good 10 Oktober nanti. E-na bawa bihun sup siap stove bagai sebab nak makan sup panas dalam kedinginan autumn, kek Karamel (Klik sini untuk resepi dan TIPS), roti sosej dan  Strawberry Roll Cake Special untuk Dr. Yusmeeraz...Congrates Dear Friend! Menu lain yang kawan-kawan bawa Nasi Lemak 'ganu sambal ikan, cik mek molek, donut choco, muffin, cekodok pisang, keledek goreng, roti telur, keropok ikan, sandwich dan ada sebiji bigggg roti!


1st time try resepi dari buku masakan jepun. Walaupun kurang memuaskan tapi Alhamdulilah jadi juga roll cake ini dan E-na suka akan rasanya. Paling suspen part lukis bunga tu takut tak jadi. Resepi perlu di ekperimen lagi dan edit sana sini untuk memudahkan pemahaman dan tidak membazir bahan. Kali pertama cuba E-na ikut semua bahan yang di cadangkan tetapi terdapat sedikit pembaziran untuk penggunaan telur. Walau apapun rasa dan strukturnya memang mantop! Thanks untuk penulis buku.

Bila dah jadi ekperimen di Lovely Kitchen, resepi akan E-na publish...Insyaallah. 

12 comments:

Sari said...

wau..yummy2x..meriahnya kalo buat potluck kan...

Kak Rose said...

cantiknya roll kek munger2 tu... dan rasa yg mantop tu... best kan dapat gader2 n makan bersama kawan2.

Ctnaemah said...

kreatif nya..lengkali tunjuk step by step buat bunga tu ya :P

Diana @ Melley Mey said...

cantiknya kek roll tu ena... kemas... suka akak tgk

rahel said...

Wah2..betul2 laju punya cakap...

Anna Qawina said...

bila la nak try buat kek roll ni..takut tak jadi..hehe

sabar kagawa japan said...

salam kak ena..
im back!!...br dpt bukak blog dan blogwalking hehe....
cantik kek akak...kalo akak nk tau kite byk try buku resepi jepon..mmg mantap...esp buku resepi cheesecake die...mmg sgt2 beza taste die...akak bile back for good??enjoy to the fullest ya....sbb saba ni rs mcm nk balik japan balik ajee

sabar kagawa japan said...

salam kak ena..
im back!!...br dpt bukak blog dan blogwalking hehe....
cantik kek akak...kalo akak nk tau kite byk try buku resepi jepon..mmg mantap...esp buku resepi cheesecake die...mmg sgt2 beza taste die...akak bile back for good??enjoy to the fullest ya....sbb saba ni rs mcm nk balik japan balik ajee

sabar kagawa japan said...

salam kak ena..
im back!!...br dpt bukak blog dan blogwalking hehe....
cantik kek akak...kalo akak nk tau kite byk try buku resepi jepon..mmg mantap...esp buku resepi cheesecake die...mmg sgt2 beza taste die...akak bile back for good??enjoy to the fullest ya....sbb saba ni rs mcm nk balik japan balik ajee

sabar kagawa japan said...

salam kak ena..
im back!!...br dpt bukak blog dan blogwalking hehe....
cantik kek akak...kalo akak nk tau kite byk try buku resepi jepon..mmg mantap...esp buku resepi cheesecake die...mmg sgt2 beza taste die...akak bile back for good??enjoy to the fullest ya....sbb saba ni rs mcm nk balik japan balik ajee

akuzle said...

sedap tgk. mkn lg sedap tuh.

HomeKreation said...

Salam Ena. Wow, teruja nya nengok lukis2 camtu.... Pandai nya Ena!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...