Tuesday, 13 July 2010

:-> Halba



Gambar halba E-na upload untuk pengunjung yang bertanya masa E-na publish Nasi Lemak Harum Halba. Banyak kegunaan halba dalam masakan bagi yang suka akan baunya. Boleh digunakan untuk memasak nasi lemak, asam pedas, kari, putu halba dan macam-macam lagi. Boleh rujuk Wikipedia untuk info selanjutnya dan boleh juga tengok gambar halba di sini.

10 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Halba mmg bagus kak. Some says it's very good to be consumed time menstrual. Kena rendam dulu dlm air panas, baru minum. Hilang sakit perut! ;)

Azmiezas said...

akak guna halba buat campur dgn biji sawi n jintan manis, buat tumis gulai..

ERMAYUM said...

oo camni rupanya hehehe

MAS ( DUNIAKU ) said...

gitu...mas jarang juga guna helba...

anie,Nagoya said...

kita tk penh beli halba n guna halba..nk try le pada masakkan akn dtg

Insan Marhaen said...

SALAM TAARUF. ORANG KAMPUNG BILA MEMASAK GUNA HALBA FRESH DARI KEBUN ATAU HUTAN. SEBAB ITU MASAKAN MEREKA SEDAP.

ainulbanat said...

salam along...kalau kat terengganu they letak dalam ketupat sotong dan nasik dagang....saya tak boleh tahan baunyer...especially yg letak dalam ketupat sotong tu...sampai skrg tak boleh makan ketupat sotong....hehehe.

Jiya said...

buat nasik lemak pakai halba erkk? halba kat dapo tu ntah dah rupa camna. sbb setahun skali kot guna. hahahaha

trendymuslimah said...

salam ziarah

Little Puteri said...

salam...minta resepi yer :)
http://littleputeri.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...