Saturday, 1 May 2010

:-> Daging Burger Black Pepper


Daging Burger Black Pepper
Bahan-bahan :
  • 2 keping daging burger
  • 1 sudu besar perencah daging black pepper maggie
  • 1 ulas bawang putih - di mayang
  • 2 ulas bawang merah - di mayang
  • Hirisan bawang besar
  • Daun bawang - di potong 1 inci ( masa buat ni xde stok)
Cara Memasak :
  1. Daging burger di potong kiub.
  2. Dengan menggunakan api yang besar dan sedikit minyak goreng daging burger.
  3. Balik-balikkan, angkat dan ketepikan.
  4. Tumis bawang merah dan bawang putih sehingga kekuningan.
  5. Masukkan perencah black pepper yang telah dibancuh dengan air.
  6. Kemudian masukkan daging burger tadi dan kacau sebati.
  7. Masukkan bawang besar dan perasakan garam. Tambah sedikit air jika terlalu kering.
  8. Bila bawang sudah layu, masukkan daun bawang, kacau dan tutup api.
  9. Sedap di hidangkan semasa panas. Selamat mencuba!

Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^

12 comments:

mamawana said...

Salam ..

Cedapnyer. Mesti betul betul hao liao

MAS ( DUNIAKU ) said...

sedapnya...ok juga sekali sekala guna daging burger ,

kak Erna said...

salam E-na..sedap nampaknya resepi ni..engkas pulak tu..bolih cuba ni..makan ngan roti pun bolih rasanya ni kan..

cHeRyNa PiReS said...

sha rasa kan...kalau bagi resepi nieh kat student mesti diorang suka...simple and nice;)

maiyah said...

adik sy suka tul ngan black pepper ni, tp x penah wat ngan daging beger lagik nnti nk cuba

♥♥ eija ♥♥ said...

ermmm...
senang..
macam nak cuba jer hehe...

Mia-Ina said...

kte pernah buat resepi ni kak ena..

tp sejka sakit,kte x leh amik daging byk2x...

Azmiezas said...

Wallahh..nampak sangat mengancamm..

CoOkiE MoNSter said...

ahhaa....dapat satu lagi idea nak masak apa..thankx E-na..bolelah saya selalu2 jenguk cni.^-^

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

bagus gak idea ni E-Na, tak terpikir lak nak guna daging burger ni..

asyik2 daging gantung jer..

Davis said...

salam E-na..sedap nampaknya resepi ni..engkas pulak tu..bolih cuba ni..makan ngan roti pun bolih rasanya ni kan..

Flores said...

adik sy suka tul ngan black pepper ni, tp x penah wat ngan daging beger lagik nnti nk cuba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...