Tuesday 24 November 2009

:-> Ayam Tandoori


Perencah Ayam Tandoori Maggi ni memang sedap... kalau kat mesia pun memang E-na guna. Masa nak datang sini ari tu angkut bebanyak buat stok... nak masak pun senang dan cepat.
Kalau tambah bahan-bahan lain lagi sedap tapi yang ni E-na bakar dan ikut cadangan kat belakang tu je...Makan panas-panas teringat cam kat kedai mamak lak..he he
Ayam Tandoori
Bahan-bahannya:
  • 6 ketul ayam
  • 2 1/2 sudu besar perencah tandoori maggi
  • 2 sudu besar plain yogurt
  • sedikit garam
  • sedikit minyak masak
Cara membuatnya :
  1. Ayam dibersihkan dan di tos.
  2. Perap dengan semua bahan kecuali minyak selama 30 minit.
  3. Masukkan ke atas tray yang di alas dengan aluminium foil,sapu sket dengan minyak masak,dan titiskan beberapa titik minyak masak di atas ayam.
  4. Bakar dalam oven dengan suhu 200 degree selama 30 minit.
  5. Selepas 15 minit, balikkan ayam.
  6. Dah masak keluarkan dan bolehlah ngap je...


Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^

2 comments:

Sharinginfoz said...

hmmmmm, ayam sodap.. bosan2 dtg le sini ya

HaSue said...

waduhh.lapo laa nengok ayam e-na nihhh...perencah tu..kalo duk msia pun,masa malas2 mmg berguna..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...