Wednesday, 28 October 2009

:-> Rich Chocolate Puding


Summer ari tu selalu gak buat dessert nak sejukkan tekak..ni yang dok key in jelly lah, puding lah, caramel lah..lauk pauk lum pernah n3 lagi kan...nanti la yer ada ksmptan lain kali...

Rich Chocolate Puding ni e-na buat sebagai buah tangan openhouse raya bdk2 2nd year undergrad kat sini. Boleh tahan jugak penangan puding ni...ni resepi copypaste dr myr..tq tuan punya resepi yer..


Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^


Bahan-bahan ( 1 loyang sederhana besar )
• 1/2 cawan serbuk koko
• 1 cawan gula
• 1/2 cawan susu tepung
• 1/2 sudu teh garam
• 4 1/4 cawan air
• 4 sudu besar tepung jagung
• 1/2 sudu teh esen vanilla
• 3 sudu besar butter
• 1 paket serbuk agar2 (10-11gm) ena guna 7gm

Cara-cara
1. Campurkan semua bahan kecuali butter dan kacau selalu hingga mendidih.
2. Masukkan butter, kacau hingga pekat.
3. Angkat dan masukkan kedalam loyang atau acuan yg disukai.
4. Sedia di hidangkan bila dah sejuk / beku.

Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^

5 comments:

blogresipi said...

Cantik dan menyelerakan nye nampak! kite lama teringin nk buat tapi agar2 kosong takde pulakk.aish!

Jun said...

eh puding akak..hehehe...sedap x? baguslah kalau suka..lama dah x anta resepi lt MYR tu...ekeke

E-na said...

Ijan : Sedap gak mkn sejuk2...masuk list dulu...ada bhn leh buat!

Kak Jun : OOO akak le tuan punya resepi yer...tq ye kak atas resepi yg sedap tu yer...

TintaCyber/DapurkuBerasap said...

puding coklat tu...cantik sangat...mesti sedap...

E-na Zarina said...

Tintacyber : sedap2...bole try..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...