Wednesday, 27 July 2011

:-> Pada Usia 1 Minggu...


Anak-anak pokok di Mini Edible Garden Lovely Kitchen pada usia satu minggu...

Anak Sayur Pak Choy. Tanam dalam 6 bekas sahaja. Kalau menjadi bolehlah sekali goreng...;p


Anak Pokok Kacang Kelisa atau Kacang botol. Benih yang E-na beli di Home Centre (tengok di sini)Pada usia seminggu baru mengeluarkan 2 helai daun.


Pokok Kacang Buncis jenis Green Bean begitu cepat membesar. Walaupun baru seminggu tapi sudah tinggi dari pokok-pokok lain.


Yang ini Kacang Buncis juga tapi jenis Common Bean. Benih yang tak habis di tanam tahun lepas (boleh baca n3 ini). Lambat sikit tinggi berbanding dengan Kacang Buncis Green Bean.


Cili Merah paling lambat bercambah berbanding dengan pokok lain yang di semai sekali. Benih cili merah ni pun yang E-na keringkan tahun lepas. Boleh tengok pokok cili hijau pada musim natsu/ summer lepas disini.


Dan yang ini pula pokok bendi benih dari Bendi tahun lepas (tengok n3 ini).

5 comments:

Rabiatun Adawyah said...

wahhh..seronoknya..memang minat betul berkebun ni..tp tanam kat pasu ajer..huhu

Kak Rosaliza said...

Assalam ena, suka akk tgk tanaman ena ni, akk kat mesia pun sealalu mati je pkk2

Mas said...

wahhh...tangan e-na memang menjadi bila bercucuk tanam....
seronoknya mas tengok ....

Juwita Jamaludin said...

salam kak ena.. rajin sunggguh akak menanam.. seronok bila dapat hasilnya nanti yek

cik cek said...

E-na..seronoknya ada mini kebun...bestnya bila tanam sume subur2 je..kak cek nak belajo la dari E-na..boleh kan...:)Green hand...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...