Thursday, 28 July 2011

:-> Cheese Cake Deco




Antara deco Strawberry Cheese Cake yang telah E-na buat untuk di kongsi bersama. Semoga mendapat sedikit idea untuk menyediakan kek birthday, kek ulangtahun perkahwinan atau untuk santapan seisi keluarga. Resepi boleh tengok disini.

Menggunakan biskut koala (nama yang anak2 E-na bagi untuk biskut di atas kek tu) dan hirisan strawberry di susun di atas kek.


Pandangan sisi...Cakk!!


Sepotong kek untuk pengunjung LK....siap di balut seperti di bakery gitu...;p


Hanya menggunakan buah strawberry yang di belah dua. Ruang tengah sesuai untuk menulis ucapan 'Happy birthday' dan sebagainya.



Pandangan sisi...mmmm yummy! yummy!

10 comments:

Amie said...

Ena....
lawanya kek... warna merah menyala digandingkan dengan putih suci bersih.....menyerlah!

Ida,Japan said...

kek merah menyala yg cun....ida kn kalau nk uat cis kek pikir 2-3 kali, sbb org2 kt rumah ni ada yg suka & ada yg tak suka...kalau buat pun utk majlis mkn2 group kami, org tempah @ bg kt org

cik cek said...

Salam pepagi ni...pagi2 dah bertandang ke sini...nak tgk Strawberry Cheese Cake...alahai! comeynya E-na...nak gak rasa sepotong...nyum2..yummyyyy..:)

アヌム ちゃん said...

wah byknyaa resepi best2 dekat sini..salam kenal..akk dok nagoya ehh :)

izahdaut said...

seiring sekata kek ni ngan template blog yang berstroberi.. hehe.. mmg mcm kat bakery.. menyala cantik kek nya

- dieyana - said...

cantik deko! kreatif!

rara pinkmafia said...

wow sgt terliur oke!

Mas said...

cantikkkk la kek tu......
strawberi tu memang mengeliurkan betoiiii....

アヌム ちゃん said...

thanks akak for tehe info.boleh la sy order dkt baticrom len kali..daun kesum tu nak gak tanam tapi xde pokok dia pulak.huhu

~~zAnAfAhMi~~ said...

hemm...menjilat bibir akak tgk kek Ena ni, dah la strawberi kiri kanan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...