Cara mudah menghias roll cake atau swiss roll menggunakan whipped cream dan fresh strawberry. Disini E-na sertakan gambar langkah demi langkah dan nombor decorating tips yang e-na guna.
Roll Cake yang telah siap deco.
Gulung roll cake yang telah di sapu whipped cream, sedikit jem jika suka dan fresh fruit.
Decoration tip number 98 (wilton) untuk patern di bawah.
Untuk membuat daun E-na guna wilton tip nombor 70.
Patern berlubang ni guna wilton tip no 136.
Untuk bunga kecil-kecil e-na guna wilton tip no 30.
Kemudian letakkan fresh strawberry di atasnya....dah siap! Sesuai untuk di hidangkan pada tetamu dan untuk majlis hari jadi serta open house. Resepi Rainbow Roll Cake ini akan menyusul nanti.
Lagi entry Roll Cake klik link di bawah
7 comments:
waaaa kak enaaa set kite tertinggal kt malaya laa plak....terpakse laaa pki nozel plastik buat sementaraa huhuhuh...
asslm...
very nice...suka tgk swiss roll ni...bleh mintak resepi x...bkenan sgt la nk mcuba...
cantiknyer kek.. pandai kak ina deco.. tun ni bila ntah dh belajar deco comel2 nih.. biasa mmg fail.
Wow...cantiknya...lama dah tak gulung2 n deco kek cam gini...memang menarik...:)
Memang cute la..tapi lagi cute klu kena slice pastu bagi2 kat kitaorg ni..
Salam Kak E-na,
Saya cukup suka dengan deco yang bentuk daun dan bunga tu. Tp tak pernah pandai nak buat. hehe :D
cantik.. colorful ;)
Post a Comment