Monday, 30 January 2012

Roll Cake Deco



Chocolate Roll Cake yang di hias dengan whipped cream dan chocolate di atasnya. Ditambah sedikit daun sup sebagai penyeri. Sesuai di jadikan kek birthday, hidangan open house atau sebarang jamuan. Kepada yang ingin mendeko roll cake atau swiss roll cake mungkin gambar-gambar di bawah  dapat memberi sedikit idea  dan mencetus idea baru yang lebih menarik.



Pandangan bahagian atas kek...


Lagi entry Roll Cake klik link di bawah...

13 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

chomell & kreatif la k.ena ngeee

Tina Othman said...

cantiknya, kak ena lupa nak ckp, tina dah byk kali guna resepi kek karamel kak ena tu, dulu try resepi lain tapi mcm tak berapa cantik, guna yg kak ena punya resepi cantik je layer dia =)

Asmara said...

takde daun pudina guna daun sup jadilah kan kak! akk bab decoration mmg superb! selalu nak tiru akk je. hehe...

CT Delima said...

As'salam Ena

birthday Hubby Ena ya... cantik nampak berseni tangan Ena ni :) k.ct pun suka makan kek gulung ni. Tapi yang lecehnya bila bab2 nak mengulung tu, rasa seram sejuk jer takut tak menjadi.

Kamalia said...

cantiknya kak ena..ni memang lepas ni kalau nak buat ikut style akkla..jd sayang nak makan..

Kak Sam said...

Cantik!

Mas said...

cantiknya kek e-na...
kretif...

Liza said...

salam ena...cantik deko kek tu, kreatif sgt...

cik cek said...

Wow!...lama tak berswiss roll...cantikkk...:)
Lamanya akak tak ziarah kesini...pekabo ena...harap2 sume sihat ya...:)

Mamasya said...

Aslmkum Ena.swiss roll....deko ringkas tp menarik...
re; Ena,basmati di sini kalau yg Mesir punya murah,dlm RM4 sekg boleh dpt tp tak seelok yg import dr Pakistan dan India.Kalau yg import dlm RM5 ke atas sekg.

chikadakbiru said...

salam kak Ena..saya ade link blog akak utk resepi kek black forest..terima kasih byk2 kerana sudi berkongsi resepi dan step by step kek nih..alhamdulillah jadi..walaupun menggunakan bahan2 dan alatan yang sgt terhad :)

norlieharumaini said...

tahniah.. masuk JELITA FEB 2012

Ummi said...

Assalam E-na, cantikknya kek roll dia..siap dgn topping camtu..kalah kedai punya la E-na, terliur akak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...