Monday, 2 July 2012

Bersiaran dari Malaysia


1st time bersiaran setelah 3 bulan kembali ke tanah air. Masih belum bersedia untuk shooting gambar masakan. Sebagai pengubat rindu pelawat Lovely Kitchen E-na paparkan aktiviti gardening untuk PROJEK TAMAN MINI VILLA5522.

Tanah secoet yang lebih kecil dari kangkang kera ini je la yang ada di Villa5522. Tanahnya memang keras dan banyak batu-bata, kaca, plastik dan macam2 lagi khazanah di dalamnya. Perlu usaha lebih untuk membuang tanah asal dan gantikan dengan tanah baru yang lebih elok.

Proses merumput sahaja mengambil masa 3 hari oleh part time gardener (E-na la tu sape lg). 

Memborong tanah 18 beg, rumput 3 keping, pokok rambutan dan pokok betik....RM59. Tu diaaa tanah dalam bonet keretaku...



 Rumput Philipines antara yang akan E-na tanam di tanam mini nanti.


Dan Pokok betik juga di taman mini. Pokok Rambutan tu plannya nak tanam seberang jalan depan rumah., bukan di taman mini....Tengoklah kalau tanah depan tu mampu kugali....:)
Nanti akan diupdate rupa bentuk TAMAN MINI VILLA5522 seterusnya...harap sabar menanti....Assalamualaikum.


PROJEK MINI EDIBLE GARDEN DI VILLA5522


9 comments:

Qasey Honey said...

asslm E-Na...wah dh lama rasanye xbkunjung ke sini...rupanya dh ade di Msia yer..xpe brehat puas2 lu yer..siapkan tman mini tu dlu ker...baru la masak2 ehh...

aura mysara said...

thanks jd follower paguesthouse.blogspot.com ...

Nur-nba said...

Selamat kembali ke tanah air kak.. Semoga semua urusan akak dipermudahkan.. Tak sabar nak tunggu sentuhan air tangan akak.. :)

~~zana@pb~~ said...

Jumpa lagi kita di blog ni, kisah tanaman pulak ye?
Selamat kembali ke Malaysia E-na.

aisha said...

salam kak ina...:)

camner ngan suasana msia? anak2 kak ina semua ok? tkpe kak ina, tanah kecik pun, kalau diusahakan, insyaALLAH ada hasil ye nnti..;)

Tina Othman said...

salam

wah dah balik ye, tak saba tgk hasil

as_iza said...

assalamualaikum along. selamat kembali ke malaysia dan semoga kembali aktif blogging. bila start mengajar semula ni? ;>

Ngongom Lily said...

salam tuan tanah....
i follow u ye...:

Smithfasz said...

thanks jd follower paguesthouse.blogspot.com ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...