Saturday, 7 July 2012

Photo shoot Pokok


Segarkan mata dengan kehijauan pokok-pokok di sekitar villa5522...Baru ada beberapa jenis tanaman yang boleh di makan atau digunakan dalam masakan. E-na masih mencari pokok-pokok lain untuk di tanam. 

Pokok Kesum

Pokok Limau Purut


 Pokok betik yang semakin besar, sudah melepasi giant ladybird.


Kunyit? Masa ambil di rumah mak takde daun, ingatkan kunyit... bila daun dah kembang nampak lain macam je..ambik cium errrmmm memang sah bukan pokok kunyit. Nanti nak tanya mak pokok apa ni...


Pokok Kucai


 Pokok Kari

Pokok Kaduk


 Pokok Pandan

 Limau Kasturi...Ada 5 6 biji



Pokok Limau Kasturi sedang galak berbunga.

PROJEK MINI EDIBLE GARDEN DI VILLA5522



9 comments:

Mas said...

e-na, bestnya bercucuk tanam...
macam2 pokok ada...
mas pun tunggu rumah sendiri baru nak bercucuk tanam mcm e-na..
e-na tanam kat area mini edible garden tu ke....

Ena's Palace said...

byknye pokok...senang bila nak masak sbb sumer da ade...xyah cr kat pasar lagi

Angah said...

waaahh comei je pokok kaduk tu,tklama merebak la tu....

CT said...

wah rajinnya bcucuk tanam, geram pokok limau kasturi yang dh mdatangkan hasil tuh...

Alin Marlini said...

teringat Master Chef mlm tadi...heheh

Leney said...

tak tahu ena dah menulis balik..tgk fb pasal garden tu baru tahu..rajinnya...meh sini vitamin R tu sikit...

m.u.l.a.n said...

rasa meronta2 nak berkebun kecik pulak ni.. senang kalau ada semua tepi rumah kan.. dalam pasu pon ok kot..

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

Soo Hae Daa said...

Rajin betul la kak ena ni..dlu kt jepun pon bcucuk tnm..kt sni lg lah sonok ye..sng kn sume mende ada kt rumah...

Selamat menunaikan ibadah puasa bt kak ena n famly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...