Sunday, 7 April 2013

Pokok Terung Panjang


6 pokok anak terung panjang semasa proses pengalihan ke dalam pasu


6 pokok anak terung panjang di dalam 5 biji pasu. 2 anank pokok terpaksa share pasu..


2 pokok yang terdedah di bawah cahaya matahari cepat membesar.



Manakala 4 pokok terung panjang yang agak terlindung dari cahaya matahari lambat sedikit pembesarannya. Gambar di bawah setelah di alihkan ke kawasan direct sunlight.



Pokok-pokok terung sudah memerlukan kayu penyokong untuk menyokong tumbesarannya. Angin di kawasan rumah E-na agak kuat bimbang pokok terung akan patah jika tiada penyokong. Nampaknya kena pi beli batang PVC kat kedai hardware sebagai penyokong pokok.



10 comments:

suka suka said...

assalam ena... salam kenal dari K Mar.. cantik-cantik daun terung tu.. ada tengok posting ena dalam FB hari tu...

Adry@Daun said...

As salam E-Na,
Terung yg E-Na tnm ni ni jenis terung panjang ungu kan?

tun_telani said...

salam kak ena.. suka tgk pokok2 akak.. mmg menjadi je tanam.

Ibu Qistina said...

Salam kenal,

Cantik dan segar sangat pokok terung e-na. Tak lama lagi berbunga la pokok terung tu. :)

LM said...

Wahh subur pokok terung awak

JaSSNaNi said...

e-na... tak lama lagi berbuah leh la kutip hasil terung2 tu.. ye.. jangan lupa pos sini.. :P

Alin Marlini said...

tangan kak ena ni sejuk...semua menjadi je tanam

MamaFaMi said...

Salaam e-na...

Sungguh 'green hand'. Kalau mama ni, sungguh 'brown hand'... semua pokok segan nak hidup! Hahaha

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ena..rajinnya menanam...elok guna tanah hitam tu tanam2...cantik pokok kita :)

Anonymous said...

Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to
assert that I acquire actually enjoyed account your blog
posts. Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.


my web-site - acoustic guitar chords for beginners

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...