Sunday 2 May 2010

:-> Mee Kari Ayam Tomato


MEE KARI AYAM TOMATO
Bahan-bahan :

Bahan-bahan sampingan:
  • Taugeh - buang ekor dan celur sekejap
  • Sawi - celur hingga empuk
  • Tauhu goreng - dihiris nipis
  • Telur rebus - belah dua
  • Isi ayam yang di siat-siat
  • Bawang goreng
  • Daun bawang
  • Hirisan cili merah dan hijau
  • Limau kasturi/ limau nipis/ lemon
Cara Menghidang :
  1. Masukkan mee ke dalam mangkuk.
  2. Susun bahan-bahan sampingan di atas mee.
  3. Tuangkan kuah kari ke atasnya dan tabur bawang goreng, daun bawang dan hirisan cili merah dan hijau.
  4. Selamat mencuba!


^_^LovelyKitchen^_^

12 comments:

  1. wah..sedap ni, Mas selalu buat mee kari biasa, nnti Mas nak buat la...apa bezanya ngan mee kari biasa,

    ReplyDelete
  2. salam e-na ..apa kbr. sedapnya mee kari tu, yg lebih sedap lagi tang telor tu cantik je kaler n masak tu
    oren je kalernya

    ReplyDelete
  3. salam..waa..menyelerakan btol.mehla dtg amik award dr blog zla ek.tq

    ReplyDelete
  4. Sedapnya akak masak!!! terliur love! uwaaaa...

    Akak, got some awards awaiting U...ambik yang mana berkenan ek!
    http://love2cook-msia.blogspot.com/2010/05/awards-and-cards-receiving-day.html

    ReplyDelete
  5. hmmm....mungkin boleh buat utk galakkan org makan sayur:)

    ReplyDelete
  6. menyelerakan...sedap..mak mertua saya klu buat mee kari blender sekali cili api n kunyit hidup mmg menyelerakan..

    ReplyDelete
  7. wah... sedapnye... boleh bagi i gigit sikit.. :P



    u taknak komen entry i ke? hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>DUNIA LUAR SEORANG BLOGGER YANG NAK TEGAR



    ReplyDelete
  8. pergh... tetiba perutku terasa lapar.. wades...

    dojo klasik kaizen
    http://kai2en.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. dah lama x mkn mee kari.. bagai memangil-manggil lak

    ReplyDelete
  10. Hi E-na,

    fav ni!
    telur masin tu yg tak boleh tahan..slurpp* tgh imagine hirup kari*

    ReplyDelete
  11. salam E-na..sedapnya mee kari..dah terliur ni..

    ReplyDelete
  12. My feberet mee kari......lebiu sis for the recipie

    ReplyDelete