
Bahan-bahannya:
- 10 ekor udang
- 5 tbs tepung tempura
- 10 tbs air
- sedkit garam
- sedikit black pepper powder
- Udang du cuci, dibuat kulit dan tinggalkan sedikit kulit di bahagian hujung berhampiran dengan ekor udang.
- Keringkan udang dengan menggunakan kitchen tissue.
- Lumurkan garam dan black pepper powder.
- Bancuh tepung dgn air.
- Panaskan minyak.
- Dengan memegang ekor udang, sudukan bancuhan tepung ke atas badan udang.
- Goreng sehingga masak.
Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^
nakkkk... boley ?
ReplyDeleteHmmm.... rasa tak cukup sepiring tu...
ReplyDeletesedapkan udangggg...memang tk cukup sepiring tu :)
ReplyDeleteSukanya....Pas ni boleh cuba udang tempura ni.Dlm peti ais masih ada udang lagi...
ReplyDeletesalam ena..aahhhh lah..kebetulan ataupun suratan..samalah pulak..
ReplyDeletea.z.r.i.n.a.03.07 : bole! bole! tinggal yg dlm gmbar tu la...kikiki
ReplyDeleteTie : Alamak tak cukup ke??? Nak kena g beli Udang lagi nampak gayanya!he he
zarin : E-na g beli udang ni...nanti dh masak dtg lagi yek...ahaks!
idayusof: try! jgn x try!
Kak Ina kl: Wsalam kak...sejiwa tu kak! hihi
Salam E-na...
ReplyDeleteWahh udang tempura pulak kali ni... sedapnya... boley la try cara e-na ni, selama ari ni akak just buat udang celop tepung biasa jeh...hehe
cantik cat baru kat blog ni. udang tu kalau yg dah dibuang kulit tak per ke?
ReplyDeletefzi: Wsalam kak...lebih kurang le tu cuma kalu guna tepung tempura ni lebih ranggup lagi...
ReplyDeletetemp. housewife : tq... boleh aje no problem!