- 2 keping daging burger
- 1 sudu besar perencah daging black pepper maggie
- 1 ulas bawang putih - di mayang
- 2 ulas bawang merah - di mayang
- Hirisan bawang besar
- Daun bawang - di potong 1 inci ( masa buat ni xde stok)
Cara Memasak :
- Daging burger di potong kiub.
- Dengan menggunakan api yang besar dan sedikit minyak goreng daging burger.
- Balik-balikkan, angkat dan ketepikan.
- Tumis bawang merah dan bawang putih sehingga kekuningan.
- Masukkan perencah black pepper yang telah dibancuh dengan air.
- Kemudian masukkan daging burger tadi dan kacau sebati.
- Masukkan bawang besar dan perasakan garam. Tambah sedikit air jika terlalu kering.
- Bila bawang sudah layu, masukkan daun bawang, kacau dan tutup api.
- Sedap di hidangkan semasa panas. Selamat mencuba!
Best Regards,
^_^LovelyKitchen^_^
Salam ..
ReplyDeleteCedapnyer. Mesti betul betul hao liao
sedapnya...ok juga sekali sekala guna daging burger ,
ReplyDeletesalam E-na..sedap nampaknya resepi ni..engkas pulak tu..bolih cuba ni..makan ngan roti pun bolih rasanya ni kan..
ReplyDeletesha rasa kan...kalau bagi resepi nieh kat student mesti diorang suka...simple and nice;)
ReplyDeleteadik sy suka tul ngan black pepper ni, tp x penah wat ngan daging beger lagik nnti nk cuba
ReplyDeleteermmm...
ReplyDeletesenang..
macam nak cuba jer hehe...
kte pernah buat resepi ni kak ena..
ReplyDeletetp sejka sakit,kte x leh amik daging byk2x...
Wallahh..nampak sangat mengancamm..
ReplyDeleteahhaa....dapat satu lagi idea nak masak apa..thankx E-na..bolelah saya selalu2 jenguk cni.^-^
ReplyDeletebagus gak idea ni E-Na, tak terpikir lak nak guna daging burger ni..
ReplyDeleteasyik2 daging gantung jer..
salam E-na..sedap nampaknya resepi ni..engkas pulak tu..bolih cuba ni..makan ngan roti pun bolih rasanya ni kan..
ReplyDeleteadik sy suka tul ngan black pepper ni, tp x penah wat ngan daging beger lagik nnti nk cuba
ReplyDelete